Drożdże suszone do wina Enovini WS 13%

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

3,00pln

Drożdże Enovini WS do win stołowych

Drożdże Saccharomyces cerevisiae. Najlepsze drożdże do agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, winogron białych, rabarbaru, rodzynek, czereśni, malin, śliwek renklod, aronii, wiśni, jeżyn, czarnych porzeczek, białych porzeczek, czerwonych porzeczek, czarnych winogron, czarnych jagód, czarnego bzu, śliwek węgierek.

Enovini® WS Saccharomyces cerevisiae - do win stołowych białych, różowych i czerwonych.
Drożdże Enovini® WS fermentują w temperaturze 15 - 30°C.
Mają średnie wymagania w stosunku do źródła azotu. Tolerują do 13% alkoholu.

Ten poziom tolerancji umożliwia uzyskanie dojrzałych win, zarówno wytrawnych, półwytrawnych, a nawet półsłodkich, bez niebezpieczeństwa dalszej fermentacji w butelkach. Dzięki zastosowaniu tego typu drożdży winiarskich uzyskamy wina łagodne, zrównoważone, o wyraźniej nucie owocowej. Pojedyncza dawka Enovini® WS wystarcza na przygotowanie do 35 L wina.

Drożdże wymagają dodatku pożywek.




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...