Zagęszczony sok do WINA CZERWONEGO PROFIMATOR / PURENA 3kg

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

60,00pln

Koncentrat (sok) z winogrona CZERWONEGO na wino gronowe 3KG

Z jednego zestawu 3 x1kg można wyprodukować w zależności od receptury od 10 do 15 litrów wina gronowego.

Soki winogronowe powstał ze zdrowych, dojrzałych winogron poprzez ich wyciśnięcie a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.

Sok zawiera wyłącznie naturalne cukry.

Receptura na wino:

Czerwone wytrawne: z 3 kg powstaje 15 litrówwina wytrawnego o mocy ok. 11,5% alk.

Czerwony wermut: z 3 kg powstaje 12 litrów wina o mocy 13% alk.

Sposób przygotowania:

* przygotowanie nastawu poprzez rozcieńczenie koncentratu wodą do pożądanej gęstości i ewentualne dodatek cukru
* dodanie drożdży i ewentualnie pożywek, fermentacja
* klarowanie
* rozlew do butelek, leżakowanie.

Aseptyczne opakowanie nie wymaga przechowywania w lodówce – wystarczy temperatura pokojowa.




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...