Wkład maturacyjny wykonany został z beczki po  I.W. HARPER BURBON - mocno opiekany
Czy możliwe jest uszlachetnienie gotowego alkoholu w krótkim czasie? Wkład maturacyjny z
beczki po I.W. Harper Burbon to nowatorski produkt dla eksperymentatorów, który to umożliwia.
Wkład z beczki po I.W. Harper Burbon podkreśli aromat wanilii, a także nuty karmelowe i kokosowe, które łączą się z aromatami uzyskanymi przez jeden ze stopni wypalenia: lekkiego, średniego lub mocnego.
Wkład zaprojektowany został tak, by uzyskać efekty postarzenia w jak najkrótszym czasie. Służy temu specjalna prążkowana budowa, która zapewnia maksymalną powierzchnię kontaktu z płynem.
Wkłady drewniane mogą być użyte kilkukrotnie w zależności od czasu maturacji, rodzaju alkoholu oraz intensywność aromatów jakie chcemy uzyskać.
W zależności od rodzaju użytego wkładu, gatunku alkoholu oraz czasu maturacji trunek może zostać wzbogacony między innymi o takie nuty smakowe jak: waniliowe, drzewne, pieprzne.
Dla piw i win nie zalecamy maturacji dłuższej niż 24 godzin, może to spowodować zbyt intensywny smak.
W przypadku maturacji wysoko procentowych alkoholi nie zalecamy maturacji z wkładem dłuższej niż 6 tygodni, może to spowodować zbyt dużą intensywność smaków drzewnych.
Szczegóły produktu:
* wanilia, kokos, karmel
* średnica: ok. 22 mm
* wysokość: 18,5 cm
* rodzaj: wkład maturacyjny
* ręczne wykonanie
* przed zastosowaniem wkład należy przepłukać wodą