Wkład maturacyjny z beczki po I.W. HARPER BURBON średnio opiekany

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

18,00pln

Wkład maturacyjny wykonany został z beczki po  I.W. HARPER BURBON - średnio opiekany

Czy możliwe jest uszlachetnienie gotowego alkoholu w krótkim czasie? Wkład maturacyjny z
beczki po I.W. Harper Burbon to nowatorski produkt dla eksperymentatorów, który to umożliwia.

Wkład z beczki po I.W. Harper Burbon podkreśli aromat wanilii, a także nuty karmelowe i kokosowe, które łączą się z aromatami uzyskanymi przez jeden ze stopni wypalenia: lekkiego, średniego lub mocnego.

Wkład zaprojektowany został tak, by uzyskać efekty postarzenia w jak najkrótszym czasie. Służy temu specjalna prążkowana budowa, która zapewnia maksymalną powierzchnię kontaktu z płynem.

Wkłady drewniane mogą być użyte kilkukrotnie w zależności od czasu maturacji, rodzaju alkoholu oraz intensywność aromatów jakie chcemy uzyskać.

W zależności od rodzaju użytego wkładu, gatunku alkoholu oraz czasu maturacji trunek może zostać wzbogacony między innymi o takie nuty smakowe jak: waniliowe, drzewne, pieprzne.

Dla piw i win nie zalecamy maturacji dłuższej niż 24 godzin, może to spowodować zbyt intensywny smak.

W przypadku maturacji wysoko procentowych alkoholi nie zalecamy maturacji z wkładem dłuższej niż 6 tygodni, może to spowodować zbyt dużą intensywność smaków drzewnych.

Szczegóły produktu:

* wanilia, kokos, karmel
* średnica: ok. 22 mm
* wysokość: 18,5 cm
* rodzaj: wkład maturacyjny
* ręczne wykonanie
* przed zastosowaniem wkład należy przepłukać wodą




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...