Płatki z DREWNA AMBURANY 20g średnio opiekane.
Mają intensywny aromat przypraw korzennych, syropu klonowego, toffi, cynamonu i wanilii.
Nowy, innowacyjny proces produkcji płatków dębowych i wieloletni proces badawczy zaowocował powstaniem nowego, unikalnego asortymentu płatków dębowych.
Płatki wzbogacają wina o niezwykłe aromaty tworząc niepowtarzany bukiet, wpływają na złożoność i delikatność wina. Smaki są bardziej i dłużej wyczuwalne podczas picia.
Mogą być stosowane podczas fermentacji jak i starzenia wina.
Zalecane dawkowanie: od 1 do 2g na 1L destylatu lub 3 do 4g na 20L piwa lub wina.
Dawkowanie powinno być dobrane indywidualnie w zależności od rodzaju używanych owoców, rodzaju wina i pożądanego efektu końcowego.
Większe dawki płatków mogą być używane do win czerwonych, dojrzewających a mniejsze dawki do win białych czy różowych.
Czas kontaktu płatków z winem to 3 do 4 tygodni, jest to wystarczający czas aby umożliwić optymalną ekstrakcję aromatów i tanin.
Przedłużenie kontaktu płatków z winem do 6-8 tygodni będzie miało wpływ na zmianę struktury wina.
Dawkowanie jak i czas kontaktu z winem powinno być dobrane do produkowanego wina w drodze indywidualnych testów.
Szczegóły produktu:
* aromaty: przypraw korzennych, syropu klonowego, toffi, cynamonu i wanilii
* waga netto: 20g
* kraj pochodzenia: Brazylia