Drożdże aktywne do cydru SpiritFerm 8g

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

3,50pln

Drożdże do Cydru 8g na 25L wina - aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów.

Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji o numerze PB 2051 charakteryzujący się:

- doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-20C, zdolność do fermentacji powyżej 28C,
- tolerancja alkoholu do 15%,
- wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
- bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
- niską produkcją kwasów,

Sposób użycia:
drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-25C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną pracować możemy je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...