Płatki dębowe amerykańskie USA lekko opiekane 50g

Dostępność:
Dostępny
Wysyłka:
Od 1-2 dni robocze

4,80pln

Amerykańskie płatki dębowe - lekko opiekane 50g

Płatki dębu amerykanskiego. 

Płatki lekko opiekane w mniejszym stopniu, niż płatki naturalne, dodają tanin do wina, natomiast silniej podkreślają moc wina, świeżość i owocowy smak.
Stabilizują kolor czerwonych win.

Produkowane są z najlepszych odmian Amerykańskich Białych dębów wykorzystywanych w bednarstwie ( Quercus Alba ), rosnących w rejonach Virginia, Missouri, Kentucky i Ohio w USA.
Przed procesem produkcji, drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy.
 
Biały dąb amerykański w porównaniu z dębem francuskim posiada mniej tanin, nadaje winu więcej aromatów kokosowych i waniliowych. „Wykończenie” , odczucie dla podniebienia będzie wyraźniej słodsze.

Sposób użycia:
Płatki dębowe dodajemy w ilości 2-4g na 1L wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu nadania mu charakteru na okres 3-6 tygodni.
Płatki można również używać do miodow pitnych, nalewek, wódek i innych alkoholi.




Trwa wysyłanie zamówienia.
Proszę czekaj...